Barefoot løb eller løber i barfodede sko?

Barfuß-Running oder Running in Barfußschuhen?

Barefoot løb lyder måske skørt i starten og er ofte pakket i skuffen på hippier og frafald. Meget få mennesker tror, ​​at vi blev født barfodet. Inden moderne højteknologiske sko blev opfundet, løb vi, løb, løb og hopper barfodet eller med improviserede minimale sko.

 

Hvorfor barfodet overhovedet kører

Mange kommer til barfodet løb, fordi de føler stigende problemer med at løbe i samlingerne. Ofte fører besøg hos lægen, selv med specialister, for lidt forbedring. En sprøjte til smertelindring og rådet om at stoppe med at køre for at beskytte samlingerne er almindelige procedurer. For atleter, der har brug for at løbe som balance, kan dette være ret frustrerende.

Spørgsmålet opstår, hvorfor de menneskelige arter udvikler sådanne fælles problemer i løbet af deres liv, der overhovedet ikke forekommer i dyreverdenen. Hvad gør vi anderledes eller endda forkert? Vi bærer ganske enkelt sko, der ændrer vores naturlige bevægelse.

 

Løbesko kan forårsage fælles problemer

Moderne løbesko er designet på en sådan måde, at de er lidt højere i hælområdet og har en høj dæmpning. I de fleste luftfartsselskaber fører dette til det faktum, at de tager hælen, mens de løber, og trinene generelt vil blive markant længere. Den hårde at sætte foden over hælen fører til en stærk chokbølge, der går gennem hele kroppen, og på et tidspunkt kan den mærkes i leddene. De stærke dæmpningsegenskaber ved løbesko buffer det stærke chok noget, men samlingerne er stadig fyldt med hvert trin.

 

Hvad sker der i barfodet løb?

Bevægelsen justeres intuitivt under barfodet løb. Efter de første trin, som du ofte udfører som sædvanligt, justeres bevægelsen hurtigt. Fremkomsten på hælen er alt for hård og chokeret hele kroppen. Uden at tænke over det justeres trinet for at undgå den ubehagelige, hårde placering på foden. Foden sættes automatisk på balle for at absorbere trinnet. Dette gør trinnene betydeligt kortere end ved bærende løbesko.

Desværre stopper vi i dag allerede udviklingen af ​​fodmusklerne hos små børn ved at placere dem i sko. Hvis du løber barfodet, fungerer hele foden. Som et resultat bygger du muskler og bliver således markant større eller bredere. Hvor der er behov for muskler og trænes regelmæssigt, udvikler de sig også.

Ud over muskelvæksten i fodområdet har du en anden positiv effekt over de mange nerveveje, der ender i foden. Sensorerne i dine fødder opfatter gulvets impulser og videregiver dem til hjernen. Dette kan være usædvanligt i starten eller måske endda lidt overvældende. I sidste ende er den såkaldte sensoriske feedback ekstremt vigtig, fordi den beskytter os mod skader. Bevægelsen er intuitivt tilpasset, når den bliver bezig, glat, sand eller stenet. Interaktionen mellem sensorisk feedback og stærke muskler og ledbånd sikrer, at hver løb er absolut stabil og sikker.

Dyr i naturen kan flygte ved alle reb, når de føler sig i fare. Selv i flyvetilstand er bevægelsen altid sikker og kontrolleret. Det ville ikke længere fungere, hvis du binder noget til dine hove eller poter, fordi det er sådan, den sensoriske feedback er helt tabt.

Barefoot løbesko

 

Skift til barfodet løb

Som allerede nævnt ovenfor er det normalt tilfældet, at foden er mere på balle end på hælen under barfodet løb. Dette undgår det ubehagelige stærke chok, som hurtigt fører til smerter i leddene. Imidlertid ændrede mange ikke kun deres fod ved at bære sko gennem den permanente bære af sko, men hele gangbilledet.

For de fleste mennesker er skiftet til barfodet løb ganske god efter en bestemt periode med fortrolighed. Andre klager over smerter og vender tilbage til deres konventionelle sportssko. Hvis du føler smerter i leddene og ledbåndet efter at have kørt træning, er dette altid en indikation af overforbrug. Dette kan have to årsager:

1. Bevægelsessekvensen er korrekt, men dine muskler, sener og ledbånd er endnu ikke brugt til barfodning.

2. Kørselsstilen er ikke optimal og skader dine muskler, sener og ledbånd.

Da du sandsynligvis er vanskelig at vurdere dig selv, om du har en optimal kørestil, tilrådes det at konsultere en barfodet coach. Disse er specialiserede i analyse og korrigering af din holdning. Med støtte fra en speciel coach til barfodet løb eller barfodet løb, kan du være sikker på, at du udvikler en sund og naturlig kørende stil.

Barfodet løbesko Sqill

 

Barfodet løb med barfodede sko

Barefootsko eller minimumssko er den gyldne mellemgrund mellem at bære specielle løbesko og den naturlige barfodning, der løber uden fodtøj. Vores ZAQQ -barfodesko er designet, så dine fodmuskler kan fungere optimalt. Vores specielle design lavet af meget fleksibel sål og et bredt snit sikrer en naturlig bevægelse på trods af at have en sko. Takket være den ekstremt tynde barfodet sål er den sensoriske feedback desuden næsten fuldstændigt bevaret.

Fordelene ved vores løbende barfodede sko er åbenlyse. Dine fødder er beskyttet mod koldt og varme, og du behøver ikke at være bange for at skade dig selv gennem spidse sten eller brudt glas. Ikke desto mindre fungerer dine fodmuskler som barfodet løb, og den sensoriske feedback videresender impulser til lynhastighed for at tilpasse den løbende bevægelse afhængigt af kravet.

 

Hvilke ZAQQ -barfodesko er egnede til jogging eller løb

I princippet kan du også jogge med alle vores barfodede sko. Vi har dog udviklet visse løbende barfodesko, der er lavet af særligt åndbare materialer. Især med sportsaktiviteter er det vigtigt at bære en barfodet sko, der er godt ventileret og hurtigt transporterer fugtigheden til ydersiden.

Vores Zaqq Barefoot løbesko tilbyder dig utrolig komfort og støtte dig i at udvikle en naturlig løbestil. Det er bedst at kigge efter din yndlingsmodel selv til den næste løbende træning.

 

Du er velkommen, føl zaqq!

 

>> Du kan finde alle barfodede løbesko til kvinder her! <<

 

>> Du kan finde alle barfodede løbesko til mænd her! <<

 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.

1 af 3