Barefoot løb - Teknologien forklarede kort

Barfußlaufen – Die Technik kurz erklärt

Enhver, der beskæftiger sig med teknikken til at gå barfodet, forstår hurtigt, hvorfor sko med en tyk sål, høj hæl og for smal snit ikke er sundhedsfremmende, og hvorfor det er bedre at skifte til barfodesko.

For at anerkende fordelene ved barfodede sko, vil vi gerne kort forklare det grundlæggende ved at gå barfodet.

 

Grundlæggende om at gå barfodet

At køre barfodet lyder måske som en ny tendens, men langt fra den. Det er snarere tilbagevenden til naturlig løb.

Med naturlig gang er fokus på stabilitet og sikkerhed, uanset løbens hastighed, overflade eller vejrforhold. Når vi går barfodet, har vi alle forudsætninger for et sikkert og fælles venligt gear gennem fodens anatomi og nerveveje der. Naturen gav os alt, hvad vi har brug for til det.

Barfuss, der kører, træner vigtige muskelgrupper, styrker samtidig ryggen og fremmer blodcirkulation. Vi kan også absorbere elektroner, når vi går barfodet, som vi har brug for i tilstrækkelige mængder til et stærkt immunsystem. Du kan læse mere om det sidste emne under nøgleordets jordforbindelse eller jording.

Grundlæggende, når man kører barfodet, kan de følgende tre aspekter fremhæves:

 

Den iboende feedback over nerver

Fodsålen har den højeste koncentration af nerveender. Når man kører barfodet, kan bevægelser opfattes og reguleres.

Forskellige underlag fra glatte, bløde, varme, kolde til ujævne eller æssy føles perfekt, når man går barfodet og overføres over nervekanalerne. Bevægelsessekvensen justeres intuitivt for altid at køre sikkert og stabilt og for at afværge farer.

 

Bevægelseskontrol over stortåen

Den menneskelige fod er utroligt kompleks i sin struktur. Det består af 36 knogler, 33 led og over 20 muskler. I sin naturlige form har foden en V-form, den løber bredt fra hinanden foran, fordi tæerne ikke er tæt på hinanden.

Natuer-v-form fod

Storåen er især vigtig for banden. Det sikrer balance, når man går barfodet, styrer bevægelsen og sikrer stabilitet. Ved første øjekast kan du se, at Big Toe er en central rolle, fordi den er markant større end alle andre. Det er især stærkt i sin naturlige form og skiller sig ud på ydersiden. Dette er den eneste måde at udføre sine tilsigtede opgaver i perfektion.

Undersøgelser viser, at fødder af mennesker, der kører en masse barfodet, ikke kun har en naturlig V-form, men er markant bredere end hos mennesker, der konstant er i for stramme sko. Dette viser på en imponerende måde, at foden er bevaret hos barfodede løbere i sin naturlige anatomiske form og har markant stærkere muskler.

 

Naturlig stødabsorption via muskler og sener

Når man kører barfodet, sikrer fodens anatomi en helt naturlig stødabsorption. Stød -afkastende sko er absolut overflødige.

Fodbuen opfører sig som en fjeder i bevægelse, strækker sig og trækker sammen for at gennemse stød. Den såkaldte kabel-vinsjemekanisme (engelsk: mekanisme vindlas) forårsager etablering af den langsgående bue og stabilisering af foden, når man går, løber og springer.

Derudover gav naturen os en lille fedtpude på hælen, hvilket sikrer yderligere stødabsorption, når det forekommer.

 

Med denne viden vil du sandsynligvis tage dine sko af og fortsætte med at køre barfodet. Måske kan du føle smerte i dine muskler, sener og led efter kort tid.

På grund af årene med at bære for smalle sko har vi glemt vores naturlige bevægelsessekvens, når vi kører. Musklerne er bedøvede, og rullen synes også at være ganske besværligt i starten. Vi må langsomt vænne os til at køre barfodet og ideelt set udføre specielle øvelser for at lære den naturlige gåtur uden fodtøj igen.

 

Problemer med konventionelt fodtøj

I dag betragtes sko som et vigtigt modetilbehør. Mange luftfartsselskaber er vigtigere end sundhed. Skoens lyskens form er normalt alt for smal, og de fleste modeller løber for spids foran. Vores fødder er vant til at blive presset i skoen gennem årene. Mange mennesker bemærker ikke engang, at dette ændrer den naturlige fodform.

Enhver, der har internaliseret det grundlæggende ved at gå barfodet, forstår hurtigt, hvorfor det at gå barfodet er så sundt, og hvorfor moderne sko med en tyk sål, dæmpningsegenskaber og alt for smalt gennemsnit kan forekomme.

Anatomy-Fuesse-in-Schuh

Foden ændres ved at bære sådanne sko i sin anatomi og kontakten med nerveveje og gulvet går tabt. Som et resultat stunrede fodmusklerne på den ene side, og på den anden side går den iboende feedback helt tabt. På grund af manglen på fodmuskler og tab af information, som vi opfatter over nerveveje, ændres hele gangbilledet.

Moderne sko med alle deres egenskaber betyder, at vi udvikler en forkert løbestil. Trinene vokser op, og det rulles ikke længere ordentligt op. Foden er konstant begrænset, og de vigtige fodmuskler spiste. Resultatet er forskellige anatomiske ændringer såsom loft, spredning og flade fødder eller endda Hallux valgus.

Hvis foden ændrer sig i sin naturlige form, har dette også konsekvenser for hele kroppen. Kurset uden det sædvanlige fodtøj føles ustabilt og simpelthen ikke godt, selvom det er den mest naturlige form for bevægelse. Det er ikke ualmindeligt, at årsagerne til rygsmerter, knæ- og hofteproblemer eller hernierede diske er i foden.

Desværre øges risikoen for skade i sport også, hvis foden med alle dens vidunderlige egenskaber ikke længere fungerer korrekt på grund af manglen på muskler og de svage ledbånd og sener.

 

 

Det allerbedste for en sund anatomi ville være permanent barfodet løb. Da dette ikke altid er muligt i vores moderne samfund, skal du stole på fodtøj, hvilket sikrer, at den naturlige bevægelsessekvens og kontakt med jorden bevares. Med Zaqq Barfoot -sko kan du opnå nøjagtigt det.

 

Zaqq barfodsko understøtter det naturlige kursus

Barefoot sko anatomi fod 

Barefoot sko understøtter iboende feedback

Med vores ZAQQ -barfodesko er sålen så tynd og fleksibel, at impulser overføres til dine nervekanaler. På trods af skoen overføres den iboende feedback og sikrer, at du intuitivt kan tilpasse dine bevægelser til dine bevægelsessekvenser som med barfodet løb.

 

Barefoot sko muliggør bevægelseskontrol over stortåen

Zaqq Barefoot sko har en bred tåboks. Så din fod kan bevæge sig i skoen i den naturlige anatomi. Tæerne har plads nok til at slå sig ned i V-formet, og stortåen kan let balancere og stabilisere bevægelsessekvenser, som naturen havde til hensigt.

 

Vedligeholdelse og struktur af muskler som en naturlig støddæmper

Hvis du har stærke muskler og sener, har du ikke brug for sko med stødabsorption. Stødabsorptionen er naturligt skabt for enhver sund person. Forudsætningen for dette er den naturlige gang, der permanent hævder muskler og sener.

I ZAQQ -barfodesko har din fod nok plads og kan rulle ud og flytte foden som arten beregnet via den tynde, meget fleksible sål. Som et resultat træner du dine fodmuskler med hvert trin og bruger dine sener og ledbånd på en naturlig måde.

Naturligvis har vores tynde og fleksible barfodede såler ingen eksplosion. Ligesom når du går barfodet, har du ingen højdeforskel i vores barfodede sko fra hælen til balle.

  

Skift til barfodesko

Hvis du begynder at gå i barfodede sko efter år med at bære konventionelt fodtøj, skal muskler og sener først vænne sig til den nye belastning. Måske får du ømme muskler, måske endda lette led- eller rygproblemer tilføjes. Som med enhver anden træning, skal dine fodmuskler langsomt bygges op og vænne sig til den nye belastning.

Foretag ikke fejlen ved at ville for meget. Sørg for at give din krop tid til at tilpasse sig de nye krav. Dine fodmuskler med de tilknyttede sener og bånd er sandsynligvis ikke blevet hævdet korrekt i årevis og er derfor bedøvet.

Det er bedst at prøve så ofte som muligt uden at køre sko for at opbygge musklerne. Den nemmeste måde at gøre dette på er på en blød eng eller på stranden. Senere kan du tackle terræn, der kræver mere fra dine fødder.

Hvis du vil skifte til barfodede sko, men endnu ikke har trænet dine fodmuskler, tilrådes det kun at bære dem i et par timer og øge stresset af dag for dag. På denne måde kan sener og ledbånd vænne sig til belastningen, og fodmusklerne kan langsomt opbygge. Du vil kun udvikle en naturlig og fælles -gentle -korridor med stærk muskler såvel som stabile bånd og sener.

 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.

1 af 3