Hvorfor det er værd at træne barfodet eller med barfodede sko

Warum es sich lohnt, barfuß bzw. mit Barfußschuhen zu trainieren

Vi hopper ud af sengen og glider ind i vores hjemmesko, inden vi forlader huset, vi lægger på vores gadesko. At køre barfodet? Er ude af spørgsmålet, fordi vores fødder er så vant til sko så meget, at det kan være ganske ubehageligt at gå barfodet. Flisegulvet er for koldt til at gå barfodet, og på gaden har vi brug for sko for at beskytte vores fødder.

Nøgne fødder betragtes også normalt som uattraktive og upålidelige. Sko er simpelthen en del af vores moderne livsstil. Ud over den beskyttende funktion kan vi også udtrykke vores individuelle stil med sko.

Ved at bære sko mister vi imidlertid også muskelstyrke, og den sensoriske feedback fra gulvet går tabt. I den følgende artikel finder du ud af, hvorfor det kan være en fordel at træne barfodet.

 

Tog barfodet - fordele / effekter

 

I en undersøgelse af Franklin et al. I 2015, der blev offentliggjort i det videnskabelige magasin gang og holdning, kan interessante resultater læses.

Følgende effekter kan opnås, hvis skoene trækkes ud under træning, dvs. du træner barfodet eller med sokker:

 

  • Der bruges flere muskler
    I normalt fodtøj bevæger vores fod sig i en slags. Barfodet er brugt op til 20 muskler, der ikke kun er styrket, men også har en række forskellige opgaver til et stabilt gang. Hvis du træner disse muskler specifikt med vægte, kan de "glemte" muskler genaktiveres og opbygges hurtigt. Dette giver et vigtigt bidrag til at forblive sundt, fit og skade -fri.
  • Bedre balance
    At have god sans for balance er vigtigt for at forhindre skader. Med stigende alder kan et fald føre til alvorlige kvæstelser, hvorfor det er meget vigtigt at altid køre stabilt og ikke til falsk, selvom overfladen skal være glat eller ujævn.
    En undersøgelse af børn fra Zech et al. 2018, der optrådte i grænserne i pædiatri, viser, at børn, der kører en masse barfodet og leg, har en markant bedre følelse af balance end børn, der altid bærer sko.
  • At vinde muskel tone og muskelstyrke
    Især når det kommer til vægttræning, hvad enten det er med en vægt eller med eksterne vægte, kan en stor effekt mærkes, hvis du træner barfodet i stedet for sko.
    Hjernen får en bedre sensorisk feedback fra gulvet via fødderne. Især med stillestående præstation kan barfodtræner føre til at være i stand til at løfte større vægte. Ved bedre følelse gennem foden kan kvaliteten af ​​bevægelserne forbedres markant, hvilket i sidste ende kan føre til stigende ydelse.

 Zaqq-Qnit-Gray Running Shoe

Er barfodet træning velegnet til alle?

 

Grundlæggende ja, forudsat at du har sunde fødder. Hvis du har brud eller har malpositioner eller lider af osteoporose, skal du altid konsultere den deltagende læge. Derudover skal du altid lytte til din egen krop. Hvis du har smerter, skal du ikke fortsætte den barfodede træning.

Det skal også bemærkes, at der er en særlig risiko for skader fra skår, rygsøjler eller skarpe kantsten under åben træning.

 

Tips til barfodet træning

 

Som med alle nye aktiviteter og sportsgrene, skal du langsomt vænne dig til belastningen, når du træner barfodetog. Hvis du allerede er vant til at lave vægttræning i sko, skal du ikke træne barfodet i mere end 10 minutter. Det samme gælder naturligvis for alle andre sportsgrene.

Det er bedst at holde sig til tommelfingerreglen for at udvide barfodstræning hver uge med 5 minutter, så længe den forrige enhed ikke har forårsaget nogen problemer. Måske synes denne tentative stigning for omhyggelig, men det skal bemærkes, at de nye muskler, der skal bruges, har brug for tid til at opbygge. Først når der udvikles stærke muskler i fodområdet, falder risikoen for skader.

Derfor tilrådes det altid at langsomt henvende sig til barfodet undervisere og ikke ønsker for meget på én gang.

Zaqq-Barefoot Shoes Training 

Alternativ til barfodet tog er barfodede sko

Et alternativ til barfodet træning er at bære barfodede sko. Vores Zaqq Barfoot -sko tilbyder tilstrækkelig beskyttelse, men er designet på en sådan måde, at den sensoriske feedback ikke går tabt. Derfor er sålerne i alle ZAQQ'er absolut flade, skive -tynd og meget fleksible. Foden kan føle gulvet og naturligt rulle den af. Derudover tilbyder vores sko meget plads i tæerne, så foden kan bevæge sig frit, som når vi kører barfodet i barfodeskoen.

For sportslige aktiviteter, hvad enten det er vægt eller kørende træning, anbefaler vi vores ZAQQ -barfodesko fra den løbende kategori. Disse er lette, fleksible og især åndbare.

>> Kører barfodede sko til kvinder - klik her! <<

>> Kører barfodede sko til mænd - Klik her! <<

 

Du er velkommen, føl zaqq.

 

Kilder:

Simon Franklin, Michael J. Gray, Nicola Heneghan, Laura Bowen, François-Xavier LI 2015: Barefoot vs Common Footwear: En systematisk gennemgang af de kinematiske, kinetiske forskelle og muskelaktivitetsforskelle under gåture, gang & holdning, 2015, bind 42, udgave 3, s 230-239.

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0966636215004993

 

Astrid Zech, Ranel Venter, Johanna E. De Villiers, Susanne Sehner, Karl Wegscheider, Karsten Hollander 2018: Motoriske færdigheder hos børn og unge påvirkes af at vokse op barfodet eller skodde, grænser i pediatri, 2018, bind 6, s. 115.

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fped.2018.00115/full 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.

1 af 3