Opbygning af muskler ved at bære barfodesko?

Muskelaufbau durch das Tragen von Barfußschuhen?

Det er en udbredt idé, at volumen af ​​fod- og benmusklerne øges gennem barfodet løb eller træning i barfodede sko. Der er dog også mange sundhedseksperter, der hævder, at det at bære barfodede sko ikke har nogen betydelig indflydelse på muskelvolumenet.

Hvad er lige nu? Vi har set på forskellige videnskabelige undersøgelser om det emne, som vi ønsker at gå nærmere på her.

I alle undersøgelser bruges synonymer til barfodesko, nemlig minimumssko. Nedenfor finder du de specifikke kildeoplysninger om videnskabelige undersøgelser, hvis du vil håndtere emnet dybere.

 

Tre undersøgelser viser muskelvækst ved at bære barfodesko

I en undersøgelse af Miller et al. 2014 33 løbere blev undersøgt, hvoraf ca. halvdelen skiftede til minimale sko som en del af undersøgelsen, og den anden halvdel fortsatte deres træning i deres sædvanlige løbesko som før. Undersøgelsen undersøgte ændringen i musklerne efter en træningsperiode på tre måneder. Det blev fundet, at løbere med minimale sko markant øgede deres muskeldiameter (21% for de korte tohes, 18% for den lille tå bortført).

Expeq-mid sort vandtæt_minimale sko

I en anden undersøgelse af Johnson et al 2016 44 løbere blev delt i to grupper. Som i den tidligere nævnte undersøgelse skiftede halvdelen af ​​den til minimale sko, mens den anden halvdel fortsatte træningen med deres sædvanlige løbesko. Gruppen af ​​løbere, der træner med minimale sko, viste en stigning i muskeldiameteren på niveauet for halluxabduktoren på 10,6%, mens de andre undersøgte muskler ikke var signifikant forskel.

I en anden undersøgelse af Chen et al. 2016 47 løbere blev undersøgt. Disse blev valgt i henhold til følgende kriterier:

  • Mellem 20 og 45 år
  • Almindelig på normale løbesko
  • Kør mindst 20 km om ugen i de sidste 12 måneder
  • Indtil videre hverken i minimale sko eller barfodet

Ifølge et tilfældigt blev disse 47 løbere opdelt i to grupper og modtog et 6-måneders træningsprogram. Før og efter den halvårlige træningsperiode blev muskelvolumen af ​​fødder og ben målt under anvendelse af en magnetisk resonansafbildning (MRI).

Eksperimentel gruppe:

Deltagerne i denne gruppe modtog en minimal sko til træning. Du skal langsomt vænne dig til den nye sko. De afsluttede stadig den ugentlige kørende træning med deres traditionelle fodtøj.

Derudover måtte løberne udføre et træningsprogram med minimale sko tre gange om ugen. Øvelserne, der sigter mod at styrke kalvene og forbedre den dynamiske balance.

Kontrolgruppe:

Som sædvanlig fortsatte deltagerne i denne gruppe i deres traditionelle fodtøj. De var imidlertid nødt til at udføre den samme styrkelse og ligevægtsøvelser, såsom den eksperimentelle gruppe for at være i stand til at bestemme forskelle mellem grupperne.

Resultaterne af undersøgelsen

Efter seks måneders træning i minimalistiske sko viste deltagerne i den eksperimentelle gruppe en markant stigning i volumenet af ben- og fodmusklerne.

Deltagerne i kontrolgruppen ingen forskel mellem muskelvolumen før og efter det seks-måneders program.

 Hiqe-lav-sort vandtæt_barfusschuhe

Barefoot sko har en positiv effekt på muskelvækst

De videnskabelige undersøgelsesresultater viser, at muskelvolumen kan stige ved at bære minimale sko. Minimale sko bruges mere til at bruge visse muskelgrupper. Der kræves bestemt yderligere undersøgelser for at understøtte udsagnene fra ovenstående resultater. Imidlertid viser alle tre undersøgelser, at der er en stigning i muskler, når man bruger minimale sko.

Da alle tre undersøgelser imidlertid viser, at der er en stigning i muskler, kan det antages, at visse muskelgrupper automatisk trænes, når de bærer barfodesko. Og en ting er sikker på, at de, der har et stærkt muskelapparat, tilføjes til skader. Dette betyder, at minimale sko endda kan reducere risikoen for skade.

 

Brugt litteratur:

Miller et al. (2014, Journal of Sport and Health Science):

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2095254614000374

 

Johnson et al 2016, Ortopedics & Biomechanics:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26509371/

 

Chen et al. 2016:

https://www.clinbiomech.com/article/S0268-0033%2816%2930067-5/abstract

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.

1 af 3